Banalnie prosty i szybki w wykonaniu. A jednocześnie pyszny. Sprawdzi się jako posiłek przed i po treningowy.
Składniki:
Oliwa z oliwek – 10 g (1 x Łyżka)
Orzechy włoskie – 15 g (1 x Łyżka)
Makaron ryżowy, gotowany – 200 g
Pomidory z puszki (krojone) – 200 g
Czosnek – 5 g (1 x Ząbek)
Cebula – 100 g (1 x Sztuka)
Papryka czerwona – 140 g (1 x Sztuka)
Sposób przygotowania:
Rozgrzej oliwę. Podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Następnie pomidory. Duś pod przykryciem przez około 10 minut.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Zmiksuj. Ponownie zagotuj.
W oddzielnym garnku w osolonej wodzie ugotuj makaron ryżowy.
Orzechy włoskie posiekaj.
Nałóż makaron, sos, a następnie posyp danie orzechami włoskimi.
Makroskładniki:
Kalorie:557.0 / Białko:12.5 / Tłuszcze:21.3 / Węglowodany:75.6 / Błonnik:11.3 / Wymienniki węglowodanowe:7.
0 komentarzy