Sok z selera naciowego pnie się na szczyty list popularności. Czy słusznie? Mówi się, że pomaga w odchudzaniu, a także wspomaga wydalanie z organizmu toksyn. Seler to źródło błonnika, co oznacza, że syci i wspomaga przemianę materii. Brzmi świetnie, prawda? Jest tylko jedno „ale”: nie każdy pokocha specyficzny smak soku z selera naciowego. Z kiwi będzie on dużo smaczniejszy!
Sok z selera naciowego – składniki
- 2 łodygi selera
- 2 kiwi
- opcjonalnie 1 jabłko
- miód
- woda
Przepis na sok z selera naciowego
Umyj i obierz owoce. Pokrój je w kostkę. Umyj łodygi selera. Umieść wszystkie składniki w blenderze i miksuj na najwyższych obrotach przez dwie minuty. Jeśli sok z selera naciowego i kiwi wyjdzie zbyt gęsty, dodaj odrobinę wody.
0 komentarzy